Kako vzpostavimo točko ravnovesja v odnosih?

Natisni
Share

Z 21.marcem 2019, Sonce prestopi iz znamenja Rib v znamenje Ovna in tako oznani novo »astrološko« leto. Z današnjim enakonočjem vstopamo v novo leto, v novo pomlad.

Sporočilo univerzuma, ki nam ga v tem času prenaša preko simbolike polne Lune na 0° Tehtnice, v opoziciji s Soncem na 0° Ovna, nas usmerja na področje odnosov v katerih živimo. Da se počutimo kot soustvarjalci odnosa, a se kljub temu v njem ne izgubimo, da aktivno sodelujemo v odnosu, a hkrati v njem ostajamo kot samostojno bitje in ohranjamo svojo identiteto.

V tem času bomo svojo energijo in pozornost spontano usmerjali na dogajanje v odnosih. Vse v našem življenju je namreč stvar odnosa, naj bo to odnos do partnerja, odnos, ki ga imamo do drugih ljudi, odnos do okolice, denarja, materialnih dobrin, do prijateljev, odnos do duhovnosti, religije, odnos do narave, živali, hrane, tehnologije….  A najpomembnejši odnos, ki ga imamo, je odnos, ki ga imamo do sebe. V njem se namreč zrcalijo vsi naši odnosi…je kot seme iz katerega vsi vzklijejo.

Venera, ki je med drugim tudi vladarica naših odnosov, v tem času potuje skozi znamenje Vodnarja  in tako si bomo v odnosih želeli malce več svobode, neodvisnosti, preprosto bomo njeno energijo začutili kot željo in potrebo, da bi končno svobodno zadihali. Naša umetnost pa bo poiskati ravnotežje med dvema energijama, ki nas intenzivno vlečeta vsaka v svojo smer. To sta Mars in Venera, ki vladata znamenjem v katerem se nahajata Luna in Sonce. Mars, ki je planet akcije in energije, se nahaja v znamenju Bika in zato se bomo težje odločili za delovanje in potrebno spremembo, saj se bomo oklepali varnosti, stabilnosti predvsem pa udobja, ne bomo zlahka zapustili svoje cone udobja. Našo Venero pa znamenju Vodnarja privlačijo spremembe, želeli si bomo več svobode v naših odnosih in bomo raje uživali v nepredvidljivih dogajanjih in »vetru v naših laseh«. V nas se bo oglašala močna želja, da bi nekaj spremenili. Sonce v  Ovnu bo hranilo naš ego in nas navdajalo z energijo individualnosti, medtem ko si bo Luna, ki simbolizira potrebe naše duše, želela harmonije, prijetnega druženja v dvoje… Kako naj v vseh teh nasprotujočih vibracijah poiščemo ravnotežje in kljub vsemu lahkotno živimo v tej mešanici aktivnih in napetih energij? Česa se je potrebno v tej situaciji naučiti?

V veliko pomoč nam bo zelo preprosto razumevanje, da nikoli ni vse črno ali belo, ampak obstaja čudovita mavrična paleta barv, s katero si obarvamo svoj dan in imamo možnost, da izberemo, da izberemo in se odločimo, da imamo lahko oboje. Potrebno je le, da v naših odnosih poiščemo točko ravnovesja, ki se vedno nahaja na sredini.  Da se ne odločamo za ali proti, da se ne bojujemo zase ali proti drugemu, da ne stopamo na nobeno stran, temveč pomislimo kako lahko imamo in živimo vse kar nam vesolje v tem trenutku ponuja. Naša naloga je, da ozavestimo trenutno dogajanje in poiščemo novo, drugačno rešitev. V tem primeru nam bo v pomoč planet Uran, ki se prav ako nahaja na 0° znamenja Bika in nudi rešitev, ki sicer ni popolnoma enostavna in lahka, a se je zanjo vredno potruditi.

Kratka in preprosta tehnika, ki vam bo v veliko pomoč v neprijetnih odnosih je tehnika razvijanja zavesti 8. Uranove čakre. Kadarkoli se namreč znajdemo v nekem preveč napetem odnosu ali okoliščinah, svojo pozornost usmerjamo v določeno smer, ali nase ali pa smo preveč fokusirani na drugo osebo. V takem primeru se rešitev nahaja v tem, da svojo pozornost (energijo) usmerimo v prostor, ki se nahaja med nami in drugo osebo. Nekaj trenutkov, ki jih boste s svojo pozornostjo zavestno namenili praznemu prostoru, ki se nahaja vmes, boste sprostili napetost v sebi in posledično tudi v osebi, ki se nahaja nasproti vas. Nekoliko napora vas bo to seveda stalo in tudi nekaj več prilagajanja, se pa splača. Ljudje smo med seboj energijsko povezani in takrat, ko uspete energijo v sebi sprostiti, se to odraža kot sprostitev napetosti tudi v drugi osebi.

Planet Merkur je še vedno v svojem retrogradnem gibanju skozi znamenje Rib in se že približuje Neptunu. Dovolite svojim čutom, da spregovorijo, da odkrijejo vaše odnose v novi perspektivi. Kaj je iluzija in kaj resničnost? S prehodom v stanje tišine ostanete v stiku s svojo intuicijo in prejeli boste lahko zanimiv odgovor, razplet pa bo odvisen od vaše energije, od postavitve vaših »planetov« in trenutnih tranzitov, pa tudi od zmožnosti subtilnega dojemanja in zaznavanja sebe in okolice.

Energije narave in univerzuma vedno podpirajo rast naše duše, boli nas le takrat, ko se tem energijam nehote ali nevede upiramo.

 

p.s. Vabim vas na moj YOU TUBE kanal: ASTROSENS - The sense of life, kjer boste zlahka našli temo, ki vam bo v pomoč pri reševanju svojih vsakodnevnih izzivov.

Marjanca Vergan, ISAR C.A.P.

astrologinja & astroterapevtka