Corona virus – kaj je naša odgovornost

Natisni
Share

Corona virus – kaj je naša odgovornost

V obdobju izolacije, ki smo jo hote ali ne hote morali sprejeti vsi, sem ugotovila, da imamo kar naenkrat veliko več časa. In to je super, saj večinoma tarnamo, da ga nimamo.

Torej imamo čas, od nas pa je odvisno kako ga bomo izkoristili. Ali za žalost, tarnanje, jezo in kritiziranje ali pa bomo svoj fokus usmerili v vse kar nam je virus »dobrega« prinesel. Vem, kaj si mislite….le kaj je v tem dobrega?

Vedno, v čisto vsaki situaciji lahko najdemo vsaj 1 dobro, pozitivno stvar. Vse kar doživljamo predstavlja le 10 % tega kar se nam resnično dogaja, vse ostalo, torej 90% je pa naša reakcija, naše doživljanje in interpretacija. Nikoli ne bosta dva človeka enako opisala iste situacije ali dogodka. Nekomu se bo zdelo bedno, drugemu smešno, tretjemu katastrofalno, četrtemu strašljivo, peti pa bo našel celo kanček hvaležnosti in sočutja.

Corona virus je med nami, to je dejstvo. Od nas pa je odvisno kako o njem razmišljamo, delujemo in ukrepamo. Sama vedno rada vse primerjam in si razlagam s pomočjo astrologije (profesionalna deformacija), pa poglejmo na Corona virus še iz astrološke perspektive.

Imunski sistem in naše zdravje sta v astrološki karti  predstavljena: imunski sistem z 12. hišo (področjem življenja ) in fiziologija -zdravje s 6. hišo (področjem življenja). Skupaj predstavljata par, ki tvori celoto – naše psihofizično ZDRAVJE. Naša psiha namreč vpliva na naše počutje ter zdravje in obratno. Čustva jeze, nehvaležnosti, besa, zavračanja zelo hitro zamajejo temelje naše 12. hiše in oslabijo naš imunski sistem. Takrat smo dovzetni za vsako malenkost. Lunin južni vozel in malefiki kot sta Saturn in Pluton, že nekaj časa domujejo v znamenju Kozoroga in nas tako vračajo k sprejemanju odgovornosti in velikim transformacijam, ki so nujne za napredek človeštva in njegovo pot naprej. Potiskajo nas v situacije, da končno uvidimo in odpustimo vse kar je potrebno, da bomo lahkotno zakorakali v novo obdobje, ki se nam obeta konec leta.

Ljudje smo bitja, ki imamo moč svobodne volje, hkrati pa smo zanjo tudi odgovorni, saj sami izbiramo svoje misli, kajne? Misli tako vplivajo na naša čustva – počutje, ta pa imajo velik vpliv na naše zdravje. Ali lahko v nastali situaciji, v katero smo ujeti, najdemo kanček hvaležnosti in obrnemo fokus v nasprotno smer? Vedno lahko, če se tako sami odločimo.

Sama sem v tem trenutku hvaležna, da živim v državi, ki nam nudi dobro medicinsko oskrbo, hvaležna sem vsem, ki so zaposleni v bolnišnicah in zdravstvenih domovih in skrbijo za naše zdravje. Hvaležna sem za odprte trgovine, dostavljavce hrane, za odprte lekarne…. hvaležna za zrak, ki ga dihamo, za hrano in sonce…hvaležna za podporo svojih bližnjih, za podporo univerzuma. Hvaležna sem, da nas je ta situacija za določen čas potisnila v svoje domove, med svoje domače in se lahko na drugačen način posvetimo drug drugemu. Nekateri lahko celo delajo od doma, za kar prej niso imeli te možnosti. Tudi otroci bodo nekaj dni ostali doma in lahko ta čas kreativno izkoristimo za skupno ustvarjanje. V takih obdobjih lahko pridemo do neverjetnih idej, sami lahko naredimo mleko (npr. iz mandljev, ovsa ali riža, kar pač imamo doma), ugotovimo kako lahko spečemo kruh brez , neverjetno kako nas takšne situacije pahnejo v veliko kreativnost in ustvarjanje nemogočega…..

Predvsem pa imamo čas, da zaustavimo svoje misli. Zaustavimo prehiter tempo življenja in se zamislimo kam tako hitimo. Na koncu ni tako pomemben cilj, ki smo ga dosegli ampak pot, ki smo jo prehodili. Vse se dogaja na poti.  Na njej srečujemo ljudi, spoznavamo nove kraje, doživljamo vzpone in padce, se učimo….rastemo, ljubimo in sovražimo, se smejimo in jočemo…saj to je življenje, čudovita mešanica začimb, sladkih in pekočih, svetlobe in teme, sanj in resnice, materialnega in duhovnega. In od naše naravnanosti je odvisno kakšen pogled bomo imeli in kako bomo živeli svoje življenjeJ.

Upoštevajmo vse potrebno, vodi pa naj nas hvaležnost, sočutje in ljubezen

Marjanca Vergan